fbpx
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 11:27

BEST OF 2018: ΗΧΕΙΑ

HXEIA

Q Acoustics 3050i (#12)

Ένα επιβλητικό ηχείο δαπέδου δύο δρόμων-τριών μεγαφώνων, με εξελιγμένη τεχνολογία σχεδίασης στα μεγάφωνα και την καμπίνα του. Όλα τα συστατικά είναι επιλεγμένα για να παίζουν τον καλά υπολογισμένο ρόλο τους και να «εξαφανίζονται» από το προσκήνιο, ώστε το σύνολο να τιμά τη μουσική, πλησιάζοντας όσο πιο κοντά γίνεται στα πρότυπα της διαφάνειας και της ακρίβειας. Ένα ηχείο που συγχέει απολαυστικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο hi-fi και το high end, αποτελώντας ένα σχολείο ισορροπίας και σύγχρονης σχεδίασης.

 

Cabasse Jersey MC 170 (#13)

Η γαλλική Cabasse σηματοδοτεί την επιστροφή της αγοράς στο καλό hifi  με τη νέα προσιτή σειρά MC170, που στηρίζεται σε νέα ομοαξονική μονάδα, για σημειακά (point source) χαρακτηριστικά ακτινοβολίας στις μεσαίες και τα πρίμα. Το μοντέλο δαπέδου της σειράς έχει έντονη προσωπικότητα και άριστη ποιότητα κατασκευής ενώ, φανερά, είναι σχεδιασμένο από ανθρώπους που γνωρίζουν από μουσική. Με δύο γούφερ και μεγάλη καμπίνα, είναι ικανό για υψηλές ασυμπίεστες στάθμες, πελώρια σκηνή, δυναμική αμεσότητα και ζωντάνια. Όχι το πιο ουδέτερο ή ακριβές τονικά, αλλά σίγουρα το πιο συναρπαστικό μουσικά της κατηγορίας του, με όρους live.

 

 

Spendor A7 (#13)

Το νέο, σύγχρονο πρόσωπο της Spendor γίνεται ακόμη πιο προσιτό με το πανέμορφο αυτό ηχείο δαπέδου. Εξοπλίζεται με δύο custom μεγάφωνα κορυφαίας ποιότητας για την κατηγορία του, μια πολύ σοφιστικέ καμπίνα με φόρτιση σχισμής και σπέσιαλ στήριξη από πίσω του μεγάλου μαγνήτη του γούφερ.Το Α7 διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά φυσικότητας στη μεσαία περιοχή που έχουν κάνει διάσημη την εταιρία, προσθέτοντας στη μίξη προσεκτικές δόσεις υψηλής ανάλυσης και δυναμικής ετοιμότητας, που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη μουσικότητα και ανοίγουν την πόρτα σε πιο νέους ακροατές.

 

Rois Minoas ΙΙ (#12)

Η Rois Acoustics ανανέωσε εκ βάθρων το κορυφαίο της ηχείο δαπέδου, με νέα γούφερ κι ένα ακραία μινιμαλιστικό φίλτρο. Πρόκειται για μια κλασική συνταγή ανοιχτής μπάφλας δυο δρόμων, με wide range μεγάφωνο μεσαίων/πρίμων 8 ιντσών και δυο χορταστικά 15ιντσα γούφερ, σε μια σχεδίαση υψηλής ευαισθησίας 95dB και εύκολης αντίστασης 10Ω.

Ο Minoas II στήνει μια πελώρια σκηνή με εξαιρετική εστίαση και «σκάβει» βαθιά στο μπάσο με σπουδαίες δυναμικές αντιθέσεις, σαν χοάνη, η δε διαφάνεια και περιγραφικές του ικανότητες παραπέμπουν σε ηχείο μεμβράνης.

 

Focal Kanta 2 (#9)

Η νέα σειρά της Focal παντρεύει τα υψηλά στάνταρντ κατασκευής των Sopra και Utopia με την τεχνολογία διαφραγμάτων από λινάρι, που γνωρίσαμε στα Aria. Η καμπίνα είναι πανέμορφη, με σπέσιαλ συνθετική μπάφλα μεγάλου πάχους και καλά υπολογισμένες κλίσεις για την χρονική ευθυγράμμιση των μεγαφώνων. Το λινάρι συνδυάζεται με τουίτερ βηρυλλίου ανεστραμμένου θόλου, για πρώτη φορά σε τόσο προσιτό Focal. Το ηχείο αποδίδει καθηλωτικό ήχο, με κορυφαία διαφάνεια, ανάλυση και ανοιχτή σκηνή, με ζεστά, κρυστάλλινα ηχοχρώματα και άριστο έλεγχο στο μπάσο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Elac Uni-Fi UF5 Review Audio Solutions Figaro M Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...