fbpx
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 16:00

Bose Soundlink Revolve Review

Παντοκατευθυντικό

Ένα Bluetooth ηχείο που δεν εστιάζει στο μπάσο, αλλά στην περιμετρική ηχητική κάλυψη

Το Soundlink Revolve της Bose, της εταιρίας που εδρεύει στην Μασαχουσέτη, δεν είναι ένα ακόμα φορητό Bluetooth ηχείο σαν τα περισσότερα της αγοράς και διαφέρει από τα υπόλοιπα της Bose. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει βρίσκεται στα σπλάχνα του και είναι ένα full range μεγάφωνο που εξαπολύει τον ήχο κάθετα σε μια διαχυτική διάταξη που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κατασκευής ώστε να «σκορπίσει» τον ήχο κατά 360° γύρω από το ηχείο.

Το σχήμα του Soundlink Revolve μοιάζει με λάμπα λάβας και είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό αλουμίνιο το οποίο είναι διάτρητο από την μέση και κάτω δημιουργώντας μια μεταλλική σίτα προστασίας και μια έξοδο «αναπνοής» για τον ήχο. Είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος, χωράει άνετα στην παλάμη ή στην τσάντα μας και τρυπώνει στα πιο στριμωγμένα σημεία του σπιτιού μας.

Η βάση και το πάνω μέρος περιβάλλεται από ένα ανθεκτικό πλαστικό το οποίο προεξέχει ελάχιστα ώστε σε περίπτωση πτώσης να απορροφήσει αυτό τους κραδασμούς και να μην τραυματιστεί το υπόλοιπο σώμα. Στην βάση υπάρχει ένα επιπλέον αντιολησθητικό υλικό που κάνει την τοποθέτηση αρκετά ανεκτική σε μικροκουνήματα, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορούμε να το ακουμπήσουμε κάπου ή θέλουμε να το βάλουμε κάπου πιο ψηλά ή σταθερά αρκεί να βιδώσουμε ένα τρίποδο στην ειδική βίδα που φέρει. Αν και έχει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IPX4, καλό θα ήταν να μην το «κακοποιήσουμε» σε πολύ υγρά μέρη, παραλίες με ψιλή άμμο ή χώμα το οποίο θα κατακάτσει εσωτερικά.

Μας  προστατεύει επαρκώς από πιτσιλιές και βρεξίματα χωρίς να ανυσηχούμε όταν θα ακούμε μουσική στην κουζίνα. Πάνω από το full range μεγάφωνο θα βρούμε δύο αντιδιαμετρικά τοποθετημένους παθητικούς ακτινοβολητές, για ενισχυμένο μπάσο και αλληλοακύρωση δονήσεων και ανεπιθύμητων θορύβων. Έχει μόνο δύο εισόδους, μια micro-USB για την φόρτιση και μια mini-jack γραμμής, που μαζί με το λογότυπο και τα πλήκτρα στην πάνω πλευρά, οριοθετούν οπτικά και όχι ηχητικά την μπροστινή και την πίσω όψη του Soundlink Revolve.

Με τα πλήκτρα χειριζόμαστε την ένταση, το on/off, την αλλαγή από Bluetooth σε aux είσοδο. Το κεντρικό κουμπί, που έχει τις τρεις τελείες, έχει διάφορες λειτουργίες, με ένα κλικ λειτουργεί σαν play/pause, με δύο κλικ προχωράμε στο επόμενο κομμάτι, με τρία γρήγορα κλικ πάμε στο προηγούμενο, ενώ σε περίπτωση που δεν παίζουμε μουσική θα ενεργοποιήσει τον ηχοβοηθό μας, με το ενσωματωμένο μικρόφωνο που έχει πάνω από το κουμπί-πολυεργαλείο, το οποίο ελέγχει και τις κλήσεις μας.

Είναι μια πολύ καλή λύση για κλήσεις ανοιχτής ακρόασης που συνήθως δεν ακούμε τίποτα και πρέπει να φωνάξουμε για να συννενοηθούμε. Αρκεί να το τοποθετήσουμε στο κέντρο για να απολαύσουμε χαλαρά τα τηλεφωνήματα μας. Η μπαταρία του κρατάει μέχρι και 12 ώρες, ενώ αν θέλουμε κάτι περισσότερο το μεγαλύτερο Sound Revolve+, έχει περισσότερη ισχύ και διάρκεια μπαταρίας, είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος και έχει ένα λουρί για ευκολότερη μεταφορά.

 

360° ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Όπως και κάθε καινούργιο ηχείο που θέλει να λέγεται μοντέρνο, το Soundlink Revolve έχει την δική του εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για Android και iOS, την Bose Connect που χρησιμοποιείτε και για άλλα προϊόντα της Bose. Η εφαρμογή είναι αρκετά καλοσχεδιασμένη και όμορφη, η σύνδεση του ηχείου με το κινητό μας ή η ζεύξη με μια δεύτερη πηγή είναι ένα κλικ μακριά. Δυστυχώς η εφαρμογή δεν έχει δικό της player, θα πρέπει να ανοίξουμε το δικό μας αλλά μπορούμε να χειριστούμε την πλοήγηση των κομματιών που αναφέραμε και παραπάνω, αλλά όχι να δούμε την λίστα των κομματιών.

Έχει και μια εξαιρετική συλλογή φωτογραφιών που μπαίνουν σαν background πίσω από κάθε κομμάτι. Το Soundlink Revolve δεν μπορεί να δεχτεί παραπάνω από δύο πηγές και θυμάται τις οκτώ πιο πρόσφατα συνδεδεμένες συσκευές. Έχει και ηχητική καθοδήγηση σε διάφορες γλώσσες (όχι Ελληνικά) που μας βοηθάει στην Bluetooth σύνδεση, την οποία αν δεν χρειαζόμαστε απενεργοποιούμε από την εφαρμογή. Αφού τοποθετήσαμε το ηχείο σε μια βάση αρχίσαμε να γυρνάμε γύρω του σαν ανακριτές και πράγματι ο ήχος, ειδικά οι κατευεθυντικές μεσαϊοψηλές, εκπέμπονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Απολαύσαμε κομμάτια με ισορροπημένο χαρακτήρα, που όταν είχαν ατάκα αποδίδονταν πιστά. Οι δύο ακτινοβολητές παρέχουν τις χαμηλές τις οποίες δεν μπορεί να αποδόσει το full range μεγάφωνο και οι οποίες είναι παραπάνω από ικανοποιητικές και στρογγυλές για ένα ηχείο τέτοιου μεγέθους και όχι υπερτονισμένες όπως σε άλλα ηχεία της ίδιας κατηγορίας.

Η μεσαία περιοχή μας άφησε ιδιαίτερα ευχαριστημένους και οι ψηλές ήταν ευχάριστες και «τραγανιστές». Το Soundlink Revolve σε μεγάλες αλλά και μικρές εντάσεις διατηρεί την γραμμικότητα του κάτι που το κάνει ιδανικό για πολλές καταστάσεις και ώρες τις ημέρας. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το ηχείο κοντά σε κάποιον τοίχο για να «πειράξουμε» το ηχόχρωμα του και να προσδώσουμε στο ηχείο μια μικρή κατευθυντικότητα.

Το ηχείο επίσης λόγω της κάθετης φοράς του μεγαφώνου επωφελείτε ηχητικά από την επιφάνεια ή το έπιπλο που θα το έχουμε. Για χάρη της παντοκατυεθυντικότητας και του full range μεγαφώνου που διαχειρίζεται όλες τις συχνότητες, η Bose θυσιάζει λίγο από τον γλαφυρό και πλούσιο ήχο που θα είχε με μια κλασσική κατασκευή ενώ απουσιάζει τελείως η στερεοφωνία.

Είναι φτιαγμένο για εξορμήσεις αλλά ταιριάζει πολύ καλά στο σπίτι μας, έχοντας έναν «σπιτικό» και ζεστό ήχο. Αν θες να αγοράσεις ένα ασύρματο Bluetooth ηχείο, το Soundlink Revolve αξίζει να τοποθετηθεί στα κορυφαία της λίστας.

 

TIP01: Η πλαστική επιφάνεια με τα πλήκτρα θέλει προσοχή γιατί αναδεικνύει τις δαχτυλιές.

 

TIP02: Προεραιτικά υπάρχει και βάση φόρτισης.

 

Tweet This: Με το Soundlink Revolve στο κέντρο του τραπεζιού μπορούν να ακούσουν όλοι την ίδια μουσική χωρίς κενά και «τρύπες» στον ήχο.

 

Bose Soundlink Revolve

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

ΕΙΔΟΣ: Ασύρματο Φορητό Ηχείο

ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 1xFull Range

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: Bluetooth (4.2), 1x3.5mm

ΑΛΛΕΣ: 1xmicro-USB (service)

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ: 12 ώρες

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 82x152x82 χλστ

ΒΑΡΟΣ: 680 γρ.

 

ΥΠΕΡ:

ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΗΧΟΧΡΩΜΑ

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ

 

ΚΑΤΑ:

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: AUDIO GROUP GREECE BV

ΕΠΑΦΗ: 210 6721200

ΤΙΜΗ: €239.95

 

KEIMENO: ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « JBL Control X Wireless Review Creative iRoar Go Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...