fbpx
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 18:01

Creative iRoar Go Review

Του δρόμου…

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στα ηχεία Bluetooth με δυνατότητες που δεν είχαμε φανταστεί


Το iRoar Go, χωρίς υπερβολές είναι κατασκευασμένο και προικισμένο σαν αστακός.


Τετραγωνισμένο, με αρκετούς διακόπτες και φωτινές ενδείξεις πάνω στο σώμα του, είναι πράγματι καλοφτιαγμένο όσο δείχνει, κάτι απαραίτητο για να αντέχει επαρκώς στις εν κινήσει κακουχίες.
Σημαντική διαφοροποίηση από τον προκάτοχο του είναι πως τώρα πια είναι αδιάβροχο (IPX6), χαρακτηριστικό που φαίνεται άλλωστε τόσο από την προστασία των ίδιων των διακοπτών, όσο και από το ελαστικό κάλυμα στις θύρες στο πίσω μέρος του ηχείου.

Εκεί, φιλοξενούνται η υποδοχή τροφοδοσίας, η αναλογική έξοδος (aux), η micro USB, η έξοδος USB για φόρτιση συσκευών (5V, 1A) και η υποδοχή για κάρτες micro SD (έως 32GB). Να σημειωθεί ότι η είσοδος auxiliary διατελώντας διπλό ρόλο, δέχεται και εξωτερικό μικρόφωνο (παρέχεται ο αντάπτορας) για τους χρήστες με καλλιτεχνικές ανυσηχίες.

Για τον λόγο αυτό, παρέχεται και δυνατότητα εγγραφής (voice recorder) σε κάρτα SD είτε μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου ή με εξωτερικό. Οι διακόπτες που φέρει παρέχουν έλεγχο της αναπαραγωγής, της επιλογής εισόδου, της ενεργοποίησης του ενσωματομένου ισοσταθμιστή, όπως επίσης του pairing. Σε ότι αφορά στην ασύρματη συνδεσιμότητα η συσκευή διαθέτει Bluetooth (4.2) και λειτουργία NFC με εύκολη ζεύξη. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι παρέχει και λειτουργία τηλεφωνικής κλήσης. Αναφορικά με τα συμβατά αρχεία ήχου, ευχάριστο στοιχείο αποτελεί ότι εκτός από τα MP3 και WAV (έως 320 kbps), παίζει και αρχεία Flac (έως 1.3 Mbps).


Το iRoar Go φέρει πέντε μεγάφωνα εκ των οποίων τα δύο είναι παθητικοί ακτινοβολητές τοποθετημένοι στα πλαινά της συσκευής. Τα ενεργά μεγάφωνα είναι τρία. Ένα υπογούφερ 2.5 ιντσών με μαγνήτη νεοδυμίου και δύο τουίτερ 1,5 ιντσών, ένα για κάθε κανάλι. Τα μεγάφωνα οδηγούνται από δύο βαθμίδες ενίσχυσης, μία mono για το υπογούφερ και μία stereo για τα μεγάφωνα υψηλών, που προσδίδουν στο iRoar Go την ικανότητα δημιουργίας υψηλής στάθμης τηρουμένων των αναλογιών της κατηγορίας που ανήκει.


Το ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια. Στην πρώτη περίπτωση ο ήχος είναι πιο κατευθυντικός και δυνατός, ενώ στην δεύτερη πιο ισορροπημένος και κατάλληλος για ακρόαση σε κλειστό χώρο. Η Creative συστήνει την χρήση της Sound Blaster Connect App. H χρηστικότητα της μπορεί να μην είναι η καλύτερη, όμως μέσω αυτής είναι δυνατή η πλήρης εκμετάλευση των δυνατοτήτων του ισοσταθμιστή.

Let’s dance...
Όπως προαναφέρθηκε, το iRoar Go παίζει δυνατά, καλύπτοντας επαρκώς μεσαίους χώρους και λογικές απαιτήσεις για εξωτερικές ακοράσεις. Πρόκειται για ένα ασύρματο ηχείο ικανό να «αναλάβει» ένα υπαίθριο πάρτι στην βεράντα, την παραλία ή στο εξοχικό ή ακόμα και να μας συντροφεύσει μουσικά στο σαλόνι μας. Ο ήχος του είναι καθαρός και ζωηρός, ακόμα και σε υψηλές εντάσεις. Δεν κουράζει και επιπρόσθετα εντυπωσιάζει με το εύρος του. Οι υψηλές διαθέτουν ακρίβεια και συνοχή και οι μεσαίες ουδετερότητα. 

Οι χαμηλές όμως στερούνται δύναμης και βάθους και ενίοτε υποφέρουν από μία αίσθηση πλαδαρότητα. Διαθέτουν ικανοποιητικό παλμό για χορευτική μουσική, αλλά σε απαιτητικά προγράμματα στερούνται υπόστασης. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόδοση του ηχείου καλύπτει επαρκώς το ρόλο για τον οποίο προορίζεται. Ένα πλήρες, ανθεκτικό και καλοφτιαγμένο ασύρματο ηχείο τόσο από άποψη δυνατοτήτων, όσο και ποιότητας ήχου, σε ανταγωνιστική τιμή για τα όσα προσφέρει.

ΣΧΟΛΙΟ
Το iRoar Go, απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις σας, ενώ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να φανερώσει τον καλλιτέχνη που κρύβεται μέσα σας, με την ικανότητα εγγραφής μέσω μικροφώνου που διαθέτει.

ΥΠΕΡ
- Υψηλή ένταση
- Διαυγείς υψηλομεσαίες
- Ποιότητα κατασκευής
- Αδιάβροχη προστασία
- Φόρτιση συσκευών
- Δυνατότητα εγγραφής
- Λειτουργία τηλεφωνικής κλήσης

ΚΑΤΑ
- Ρηχό χαμηλό
-Σκληρός ανταγωνισμός

Creative iRoar Go
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

ΕΙΔΟΣ: Bluetooth ηχείο
ΜΕΓΑΦΩΝΑ: 1x 63,5 χλστ. Γούφερ, 2x 37,5 χλστ Τουίτερ + 2 παθητικοί ακτινοβολητές
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ: Διπλο-ενίσχυση
ΕΙΣΟΔΟΙ: 1x microUSB, 1x mini-jack 35 χλστ, 1x USB, 1x micro SD, Bluetooth NFC
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ: Εγγραφή, Φόρτιση εξωτερικών συσκευών, Έλεγχος προηγούμενο-επόμενο τραγούδι, Ισοσταθμιστής, Λειτουργία τηλεφωνικής κλήσης.
ΜΠΑΤΑΡΙΑ/ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5200mAh / 12 ώρες
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 54x192x97 χλστ.
ΒΑΡΟΣ: 810 γρ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: Creative
ΕΠΑΦΗ: 211 1830 358

ΤΙΜΗ: €199

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Bose Soundlink Revolve Review Devialet Phantom Gold Review »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...