Τα πρώτα ηχεία Analysis παρουσιάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ ήδη από το ’94 πήραν τις πρώτες τους καλές κριτικές από τα περιοδικά του χώρου, τόσο τα εγχώρια όσο και τα ξένα.
Τα τρία αρχικά μοντέλα, παρ’ ότι διατήρησαν την ίδια εξωτερική εμφάνιση, εξελίσσονται συνεχώς έως σήμερα, με νέες τεχνικές κατασκευής και καλύτερα υλικά. Κατόπιν δημιουργήθηκε ένα μεγαλύτερο μοντέλο, τo Amphitryon.
Το 2005 η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της στην Αμερική, στο High-End Show στο Hilton της Νέας Υόρκης. Λόγω του ότι η αμερικανική αγορά ζήτησε ένα μεγαλύτερο μοντέλο, δημιουργήθηκε το Orion, το οποίο διατίθεται μόνον εκεί.
Ένα ζεύγος Orion αποτελείται από τέσσερα πάνελ, με το καθένα από αυτά να είναι στο μέγεθος του Amphitryon. Σημειωτέον, στο «Λας Βέγκας» του 2006 το δωμάτιο της Analysis πήρε την πρώτη διάκριση ως «best-room-of-the-show», ενώ σήμερα ιδιοκτήτες ηχείων της Analysis υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, από το Τόκιο έως τη Χαβάη.
Όσο για τη φιλοσοφία της εταιρείας, είναι απλή και περιεκτική: Φτιάχνουμε μόνον ό,τι θεωρούμε ότι είναι τόσο καλό όσο θα θέλαμε, ώστε να το έχουμε στο σπίτι μας.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ο κ. Τάσος Χάρτζης απαντά στις ερωτήσεις μας.
1.Η δουλειά ενός καλού αντιπροσώπου είναι πολύτιμη, σεβαστή και συχνά προσοδοφόρα. Όμως, καμία δουλειά στον κόσμο δεν μπορεί να σου δώσει την αίσθηση που νιώθεις όταν βρίσκεσαι σε μια Έκθεση στο Μόναχο ή στο Λας Βέγκας και ακούς ειδικούς, που θεωρείς σημαντικούς, να εκτιμούν αυτό που σχεδίασες και έφτιαξες στη χώρα σου. Η διαδρομή για να φτάσεις εκεί είναι δύσκολη, αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει και με το παραπάνω.
2.Οι αξιόλογοι (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) κατασκευαστές ηχείων μεμβράνης στον κόσμο σήμερα είναι περίπου τέσσερις. Ένας κατασκευάζει στην Κίνα, δύο στην Αμερική και ένας στην Ελλάδα. Όλοι κατασκευάζουν αξιόλογα προϊόντα. Καλό είναι να ακούσει κανείς κάποιο μοντέλο από όλους. Με δύο λόγια, ακούστε από όποιο ηχείο θέλετε (μεγάλης μεμβράνης ή τύπου κουτιού) μία καλοηχογραφημένη ορχήστρα, μία γυναικεία φωνή, μία κορνέτα ή ένα βιολί και μία μπότα, και αποφασίστε τι σας αρέσει. Εάν σας ενδιαφέρει η μεγάλη μουσική σκηνή, με ομοιογένεια και διαύγεια σε όλο το ηχητικό φάσμα, αλλά και το χαμηλό με μεγάλη έκταση και κορυφαίο έλεγχο, τότε είναι πολύ πιθανόν να προτιμήσετε τα Analysis.
3.Όχι. Μόνον η ποιότητά τους θα το κάνει αυτό.
4.Κορυφαία στιγμή θα μπορούσε να θεωρηθεί ο προσανατολισμός προς τις διεθνείς αγορές, που έγινε την τελευταία δεκαετία από την αναδομημένη πλέον Analysis.
5.Εάν κάτι δεν πάει καλά, δεν απογοητεύεσαι. Βρίσκεις πού έγινε το λάθος, το διορθώνεις και προχωράς. Επίσης, καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο 20% των περισσότερο ευκατάστατων και ευνομούμενων περιοχών του πλανήτη. Οπότε, φυσικά και αξίζει να είσαι κατασκευαστής στην Ελλάδα. Αυτό δεν αλλάζει επειδή κάπου αλλού και σε κάποιους τομείς είναι καλύτερα ή ευκολότερα.
6.Τα ηχεία έχουν φτάσει εκεί που πρέπει και οι βελτιώσεις πλέον είναι μικρές. Ως προς τους προενισχυτές και τους ενισχυτές, η τεχνολογία επιτρέπει σημαντικότερες αλλαγές. Θα κρατήσουμε τις λάμπες στους προενισχυτές γιατί μας αρέσουν και θα παρακολουθήσουμε την Τάξη Δ για τους ενισχυτές.
Διεύθυνση: Δράμας 74, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210.5155.144
WEB:http://www.analysisaudio.com/
Η ναυαρχίδα. Το Amphitryon της Analysis έχει ύψος πάνω από 2 μ., ζυγίζει 66 κιλά και μπορεί να δεχτεί έως και 600W ισχύος. Η ευαισθησία του μαγνητοστατικού αυτού ηχείου είναι στα 86dB και αποτελείται από δύο ανεξάρτητες μονάδες για την υψηλή και ευρύτερη μεσαία και χαμηλή περιοχή.
Για όσους δε διαθέτουν τον απαιτούμενο χώρο για να εγκαταστήσουν το μεγάλο Amphitryon, υπάρχει και η πιο... επίγεια λύση του Epsilon. Στηρίζεται σε πανομοιότυπη αρχή λειτουργίας, όμως το ύψος του είναι στα 132 εκ. και η απολαβή ισχύος στα 300W. Ωστόσο, η ευαισθησία του παραμένει 86dB.