fbpx
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 23:45

Sony SA-Z1 near field ενεργά ηχεία

Ένα ζεύγος desktop ηχείων κατηγορίας high-end παρουσίασε η Sony. Είναι τα SA-Z1 που ανήκουν στην σειρά Signature Series, δύο «προσωπικά» κόμπακτ ενεργά ηχεία για κοντινές ακροάσεις… γραφείου.

Η Sony κάνει μια πρόταση εδώ, όπως ένα ζευγάρι ακουστικών απευθύνεται σ’ έναν ακροατή έτσι και αυτά τα ηχεία.


Ακούσαμε τα SA-Z1 και πραγματικά ανακαλύψαμε έναν high-end ήχο με έκταση, μεγαλείο, ανάλυση, εστιασμό και μικρο-μεγαλοδυναμικές που εντυπωσιαστήκαμε. Ούτε από οικιακά, πανάκριβα συστήματα δεν έχουμε ακούσει τέτοιο ήχο. Ήταν μια ξεχωριστή, προσωπική ακρόαση… που δεν χωράει δεύτερος.


Τα SA-Z1 έχουν καμπίνες χονδρού αλουμινίου, δύο μιντ-γούφερ πλάτη με πλάτη και μια συστοιχία τουίτερ στην πρόσοψη, ομοαξονικά με το ένα μιντ-γούφερ. Έτσι είναι χρονικά ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους.

Κάθε μεγάφωνο οδηγείται από τον δικό του ενισχυτή, ενώ παράλληλα συστήματα DSP ρυθμίζουν το σύστημα για μεγαλύτερη ακρίβεια σε επίπεδο μικρομέτρου.

Τα μιντ-γούφερ είναι αντίθετα τοποθετημένα μεταξύ τους ώστε να ακυρώνει το ένα του άλλου τις δονήσεις, ενώ ο ήχος του δεύτερου μιντ-γούφερ που είναι τοποθετημένο μέσα στο ηχείο… εξάγεται από πλευρικές οπές προσδίδοντας μια μεγάλη χωρική έκταση στον ήχο. Τα τρία τουίτερ, το κύριο και τα δύο βοηθητικά, ονομάζονται ως σύστημα I-ARRAY.

Έχουν XLR και RCA εισόδους, αλλά και USB και οπτική. Τα ηχεία συνδέονται μεταξύ τους με ένα χονδρό καλώδιο που μεταφέρει ακόμη και σήματα συγχρονισμού. Οι ενισχυτές είναι
Τύπου D.A. Hybrid Amplifier Circuit, με ημιαγωγούς ισχύος από Νιτρίδιο Γαλλίου GaN (Gallium Nitride).

Το ένα ηχείο έχει ρυθμιστικά σχετικά με την γεύση του προσωπικού ήχου που θέλουμε να δημιουργήσουμε και το άλλο την οθόνη ενδείξεων, την ένταση και την επιλογή εισόδων.

Το ρυθμιστικό έντασης είναι αναλογικό, ενώ από την USB παίζουν μέχρι και DSD υψηλής ανάλυσης.

Τα SA-Z1 κοστίζουν 7.000 ευρώ και αναμένονται στην αγορά την άνοιξη του 2020.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...