fbpx
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 14:13

TAD R1TX Reference Speaker System στα 135.000 euro

Εντάξει μην πανικοβάλλεστε από την τιμή τους, αφορά το ζεύγος και όχι το ένα. Είναι τα καινούρια ηχεία δαπέδου της TAD, μιας εταιρίας από την Ιαπωνία που έχει τις ρίζες της στην Pioneer.

H ΤΑD για να κατασκευάσει αυτά τα ηχεία χρησιμοποίησε την Iαπωνική βιομηχανία πολυτελών επίπλων Tendo Mokko, επομένως οι καμπίνες των R1TX είναι οπτικά άψογες, όπως άψογες είναι και στην υφή τους.

Οι καμπίνες ονομάζονται Silent και είναι όπως είπαμε κατασκευασμένες από Ιάπωνες γκουρού και τεχνίτες του ξύλου. Γι’ αυτό κοστίζουν μια και άλλη μια περιουσία. Έχουν μεγάφωνο CST (Coherent Source Transducer) για την δημιουργία σημειακής πηγής ήχου, πρόκειται για ομοαξονικά μεγάφωνα που ελέγχουν τη φάση και τη κατευθυντικότητα σε μια μεγάλη περιοχή συχνοτήτων.

Το σύστημα CST πιάνει από τα 250Hz έως 100ΚHz για σταθερή στερεοφωνική εικόνα και εκτεταμένη απόκριση συχνοτήτων. Το διάφραγμα είναι από βηρύλλιο, τόσο στο θόλο του τουίτερ όσο και στον κώνο του μιντρέιντζ που είναι 16 cm.

Μάλιστα για τον σχεδιασμό της μορφής του τουίτερ χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα HSDOM (Harmonized Synthetic Diaphragm Optimum Method). Τα γούφερ έχουν διάφραγμα TLCC (Tri-Laminate Composite Cone) για ταχύτητα και καθαρότητα, γίνεται χρήση δομών από αφρώδες acrylamide που βρίσκουμε στα αεροσκάφη.

Τα γούφερ έχουν μαγνητικό σύστημα OFGMS (Optimized Field Geometry Magnet Structure) για γραμμικότητα.

Τα ηχεία αντέχουν 300W, είναι 90dB, 4Ω και ζυγίζουν 150 κιλά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ηifiman TWS600 True Wireless buds Rogoz Audio στην Aphrodite’s »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...