fbpx
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 11:18

Tune Audio Avaton 220.000 euro [Video]

Tελικά έχουμε το πιο ακριβό Ελληνικό ηχείο.

Είναι το Avaton της Tune Audio το οποίο κοστίζει τόσα πολλά, γιατί ακριβώς με αυτό τον τρόπο κοστολογούν τα αντίστοιχα προϊόντα τους Γερμανοί και Αμερικάνοι. Πάντως αν το θέλετε σίγουρα ο κ. Μανώλης Προεστάκης θα σας κάνει πολύ καλύτερη τιμή.

 


Το Avaton είναι ένα ζευγάρι ηχεία με ασυμμετρία για το δεξί και για το αριστερό κανάλι. Έχει ύψος πολύ πιο πάνω από έναν άνθρωπο και ανάλογο βάθος. Ο κ. Μανώλης Προεστάκης μας είπε ότι τα μεταφορικά για το ηχείο ήταν πιο πολλά… από το κόστος της συμμετοχής του στην έκθεση του Μονάχου.

Μιλάμε για θηριώδη κατασκευή. Αυτό έχει ολόκληρη μονάδα, η μαύρη κατασκευή, για τις χαμηλές συχνότητες και φυσικά την μεγάλη χοάνη. Το γούφερ είναι 18 ινστών, το μιντρέιντζ 5 ιντσών και το τουίτερ μίας ίντσας. Η ευαισθησία του Avaton φθάνει τα 105dB και η αντίσταση τα 8Ω. Λάμπα θέλουν και μάλιστα πολύ κάτω από τα 100W. Στην Έκθεση η Tune Audio οδηγούσε τα ηχεία της με τον ενισχυτή Elysium της Trafomatic Audio που είναι 70W με τα 20W πρώτα βατ σε τάξη Α.


Τα Avaton ήταν ένα έργο ανάπτυξης και έρευνας πέντε ετών για την Tune Audio, αυτά κατεβαίνουν γραμμικά μέχρι τα 32Hz και το σύστημα των χαμηλών ζυγίζει 27 κιλά. Το «στόμα» της χοάνης είναι 10.000 τετραγωνικά εκατοστά και το υλικό που χρησιμοποιείται είναι τριών στρωμάτων υψηλής απόσβεσης με ειδικές επιστρώσεις και κοψίματα. Το κροσόβερ είναι εξωτερικό πρώτης τάξης, τα καλώδια είναι waxed με βαμβάκι, έχουν καθαρό χαλκό, ενώ το σύστημα στήριξης είναι από γραφίτη.


Η ακρόαση των ηχείων αυτών σε καθηλώνει, σε «ρουφάνε» μέσα στις χοάνες τους… προσφέροντας απίστευτη απόλαυση και καθολική γαλήνη.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...