fbpx
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 18:56

Αυτά είναι τα Samsung Galaxy S8 και S8+

Αυτά είναι επιτέλους τα Galaxy S8 και S8+ που ανακοινώθηκαν απόψε σε ειδικά press events στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη από τον Κορεάτικο κολοσσό.

Με τεράστιες οθόνες, χωρίς bezel, κατασκευή όλο γυαλί, μέταλλο και πολυτέλεια, και μέγεθος πολύ μικρότερο από ότι θα περιμέναμε με βάση το μέγεθος των οθονών τους. 

Το απλό Galaxy S8 χρησιμοποιεί οθόνη 5,8 ιντσών, ενώ το μεγάλο S8+ οθόνη 6,2 ιντσών, ενώ οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στις 30 Μαρτίου (αύριο) και θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις 21 Απριλίου, τουλάχιστον για την Αμερική. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι οι οθόνες (Infinity Display τις ονομάζει η εταιρεία) που καλύπτουν τις προσόψεις των δύο συσκευών, αγκαλιάζουν το σασσί δεξιά και αριστερά, αλλά και πάνω και κάτω, ενώ στα κατακόρυφα άκρα είναι τόσο απλωμένες, ώστε ούτε home button δεν χωράει να μπεί και δεν χρειάζεται πια να υπάρχει. 

Από τη στιγμή που λείπει το home button, που είναι πλέον software button με haptic feedback, λείπει από την πρόσοψη και ο αναγνώστης αποτυπωμάτων, που έχει πάει στην πίσω πλευρά, δίπλα στην κάμερα, σημείο που δεν το θεωρούμε και τόσο βολικό. Το βύσμα 3,5mm για τα ακουστικά μας δεν έχει αφαιρεθεί (ακούς Apple;) ενώ η σύνδεση USB είναι πλέον USB type C. Επιπλέον εκτός από τα συμβατικά πλήκτρα λειτουργίας και volume, υπάρχει και ένα hardware πλήκτρο για τη νέα ψηφιακή βοηθό των κινητών την Bixby, η οποία προχωρά ένα βήμα παραπέρα από τις βοηθούς των ανταγωνιστών, καθώς μπορεί να βοηθήσει τος χρήστες να αξιοποιήσουν το hardware και το software των συσκευών τους όσο καλύτερα γίνεται, ενώ υποστηρίζει και εφαρμογές AR.

DEX.jpg

Από χαρακτηριστικά τώρα το S8 έχει οθόνη 5,8 ιντσών με ανάλυση 2960x1440 στα 570ppi, ενώ το S8+ έχει 6,2 ίντσες στα 529ppi, με την ίδια βέβαια ανάλυση. Οι δύο συσκευές βασίζονται στον επεξεργαστή Snapdragon 835, με μνήμη 4GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB, ενώ δεν λείπει και η θύρα για κάρτα microSD. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 3000mAh και 3500mAh, αλλά η κάμερα χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα με το S7, δηλαδή 12Mpixel με οπτική σταθεροποίηση. 

Η μπροστινή κάμερα είναι αναβαθμισμένη όμως στα 8Mpixel και με αυτόματη εστίαση, ενώ με τη βοήθεια της ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό του πλέον ακόμα και με αναγνώριση προσώπου ή με σάρωση της ίριδας του ματιού του! Ενδιαφέρον παρουσιάζει το dock που η εταιρεία ονομάζει DeX, που μπορεί να μετατρέψει τα νέα της τηλέφωνα σε κανονικούς υπολογιστές με ποντίκι, οθόνη και πληκτρολόγιο, αν και μένει να φανεί πόσο καλά συμπεριφέρονται οι εφαρμογές Android σε μεγάλες οθόνες. 

S8_Plus.jpg

Επιπλέον και οι δύο συσκευές είναι ανθεκτικές στο νερό και τη σκόνη (IP68), διαθέτουν ταχεία και ασύρματη φόρτιση, ενώ εγκαινιάζουν το bluetooth 5.0, έχοντας τη δυνατόητα να στριμάρουν σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Επιπλέον και τα δύο κινητά συνοδεύονται από ποιοτικά ακουστικά της AKG, (που ανήκει πλέον στη Samsung, ως νέο ιδιοκτήτη της Harman), τα οποία είναι μάλιστα δύο δρόμων, με μονάδες 8mm και 11mm. 

Τα δύο κινητά -από ότι μάθαμε προ ολίγου- θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τις 28 Απριλίου, με τιμή 829 ευρώ για το S8 και 929 ευρώ, για το S8+, ενώ η έκδοση με 6GB μνήμη RAM και χωρητικότητα 128GB δεν αναμένεται να διατεθεί εκτός Ασίας. Τα S8 και S8 Plus είναι οι συσκευές με τις οποίες η Samsung ευελπιστεί να εξιλεωθεί από το φιάσκο του Note 7, αλλά και να ξεπεράσει την Apple, να ξεπεράσει ακόμα και το επερχόμενο iPhone 8 που θα ανακοινωθεί σε έξι μήνες.

Οι εξελίξεις αναμένονται λοιπόν καυτές στο μέτωπο των high-end κινητών. 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...