fbpx
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 13:23

Samsung: ετοιμάζει κινητό με εύκαμπτη οθόνη!

Παρότι κάποιες εταιρείες έχουν παρουσιάσει, ως πρωτότυπα βέβαια, εύκαμπτες οθόνες που μπορούν να διπλωθούν (όπως η LG για παράδειγμα), η Samsung δεν είχε ασχοληθεί μέχρι πρότινος με το θέμα.

Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε όλοι, καθώς ο Κορεάτικος κολοσσός δεν μας είχε δείξει σε κάποια έκθεση, κάποια αναδιπλούμενη οθόνη ή κάποια συσκευή με εύκαμπτη οθόνη. Από ότι φαίνεται όμως ενδέχεται προς το τέλος του 2017 να δούμε κάτι τέτοιο από τη Samsung και μάλιστα όχι απλά σε πρωτότυπο, αλλά σε έτοιμο προιόν για να κυκλοφορήσει στην αγορά. 

Οι φήμες έρχονται κατευθείαν από την Κορέα και μιλούν για premium smartpone με οθόνη που θα μπορεί να διπλωθεί, το οποίο θα είναι μάλιστα η απάντηση της Samsung στο επερχόμενο iPhone 8 που επίσης αναμένεται να φοράει OLED οθόνη, για πρώτη φορά στην 10ετή ιστορία του iPhone.

H πρόταση αυτή της Samsung μάλλον θα έχει premium χαρακτήρα, δηλαδή πολυτελή κατασκευή και κορυφαίο hardware, σβήνοντας από το χάρτη κάθε ανταγωνιστή όσον αφορά βέβαια στο θέμα της καινοτομίας. Οι διαρροές μας λένε μάλιστα ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς πολυάριθμα πρωτότυπα τα οποία θα δοκιμαστούν εξονυχιστικά από τους συνεργάτες της Samsung προτού αποφασιστει ποιά σχεδίαση θα είναι η πιο ποιοτική και η πιο αξιόπιστη. 

Πάντως από ότι ακούγεται και οι Κινέζικες εταιρείες ενδέχεται να παρουσιάσουν κάτι τέτοιο, με χρονοδιάγραμμα μάλιστα που συμπίπτει με αυτό της Samsung, στην προσπάθεια τους να καταφέρουν να ρίξουν στην αγορά το πρώτο κινητό με εύκαμπτη οθόνη πριν από την ίδια τη Samsung.

Εμείς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πως μπορεί να είναι μια τέτοια συσκευή, και πόσο αξιόπιστη θα είναι μια οθόνη που θα διπλώνει και θα ξεδιπλώνει, αναμένουμε όμως με ανυπομονησία τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα. 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...