fbpx
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 19:17

Magnetic Fidelity: Αναλογική Ελλάδα!

 

Και όμως υπάρχει στην Ελλάδα κοπτικό βινυλίων άμεσης εγγραφής. Υπάρχουν ειδικοί που ξέρουν από αναλογικό ήχο, όπως υπάρχει και λειτουργεί μια εταιρία μπουτίκ ήχων ικανή να απογειώσει… κάθε απαιτητικό με τον ήχο μουσικό με τις ηχογραφήσεις και το mastering που πραγματοποιεί

«Η αίθουσα mastering με ειδικά κατασκευασμένη ξύλινη πλωτή κατασκευή προσφέρει ένα περιβάλλον ακουστικής ακριβείας, όπου η παραμικρή λεπτομέρεια είναι εμφανής. Μαζί με το εξαιρετικό σύστημα monitoring υψηλής πιστότητας, λειτουργεί σαν ακουστικό μικροσκόπιο, ικανό να αποκαλύψει λεπτομέρεια που λίγοι μπορούν να ακούσουν, μιας και η ηχητική πληροφορία στον χώρο μας υπερβαίνει το εύρος συχνοτήτων που μπορεί να συλλάβει η ανθρώπινη ακοή. Στην ουσία, ολόκληρη η πορεία του ηχητικού σήματος διατηρεί ένα πολύ μεγάλο εύρος συχνοτήτων, έτσι ώστε ηχογραφήσεις πολύ υψηλής πιστότητας ή ακόμη και πειραματικές ή ερευνητικές εργασίες να μην επηρεάζονται αρνητικά από τον εξοπλισμό μας.»

Κάπως έτσι μας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ο Jesus I. Agnew που ζει κάπου μεταξύ Κιλκίς και Θεσσαλονίκης και έχει ιδρύσει την δική του εταιρία με την ονομασία Magnetic Fidelity. Εκεί έχει δημιουργήσει ένα χώρο mastering με έμφαση στον αναλογικό ήχο. Έχει επισκευάσει και χρησιμοποιεί κοπτικά βινυλίων, γνωρίζει καλά τα μπομπινόφωνα γιατί αυτά είναι τα εργαλεία του και προτιμάει πάντα να κάνει mastering από αναλογικό σε αναλογικο. Και συνεχίζει…

«Η κύρια αίθουσα mastering διατηρείται σε συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας, υγρασίας και ατμοσφαιρικής πίεσης, έτσι ώστε οι ευαίσθητες ηλεκτρομηχανικές συσκευές που ζουν εκεί μέσα να λειτουργούν πάντα στις βέλτιστες συνθήκες. Ολόκληρη η εγκατάσταση τροφοδοτείται αποκλειστικά από ειδική ηλεκτρολογική παροχή που παρέχει καθαρή και σταθερή ηλεκτρική ισχύ και προστατεύει τον εξοπλισμό από τυχόν διαταραχές του δικτύου. Εκτός από το εργαστήριο mastering, η Magnetic Fidelity διαθέτει χώρο επεξεργασίας μαγνητικής ταινίας (editing), χώρο παραγωγής Αναλογικών Μέσων, διάφορα Live Rooms για την μοναδική υπηρεσία ηχογράφησης Direct-to- Master, καθώς και ένα άνετο σαλόνι με μια συλλογή μουσειακών συσκευών ήχου και βιβλιοθήκη με πολλούς τίτλους σχετικά με ηλεκτρονικά, λυχνίες, ακουστική, μηχανική, μαγνητικά μέσα, κατασκευή δίσκων βινυλίου κλπ. Οι εγκαταστάσεις μας διαθέτουν και χώρους φιλοξενίας, κουζίνα και σύστημα Hi-Fi με πλούσια δισκογραφία αναλογικών μέσων.»


Ένας χώρος για επίσκεψη δηλαδή.

Ο Jesus I. Agnew, το Ελληνικό του όνομα δεν το γνωρίζουμε, για να φθάσει στο σημείο αυτό αφιέρωσε κάποια χρόνια στην Αγγλία, ενώ εκτός από μηχανικός ήχου είναι και «μάστορας» αφού όλα του τα αναλογικά «εργαλεία» είναι παλιές συσκευές που τις έχει αναστήσει από… τις στάχτες τους. Τα ρυθμίζει, τα καλιμπράρει, ξέρει από ισοσταθμίσεις και είναι από τους λίγους στο κόσμο. Η συλλογή του περιλαμβάνει από μπομπινόφωνα Revox μέχρι πικάπ Thorens και από Furman για τα ρεύματα μέχρι Numan κοπτικά και Telefunken. Mε άλλα λόγια η Magnetic Fidelity εκτός κέντρο αναλογικού mastering μουσικής είναι και ένα… αναλογικό μουσείο τεχνολογίας ήχου.

 

mag-fid-2


Η Magnetic Fidelity εξειδικεύεται κυρίως στην παραγωγή master, που στην συνέχεια θα πάει στο εργοστάσιο για αντίτυπα (LP, κασέτα, CD, αρχεία), τόσο Ελλήνων όσο και ξένων μουσικών.

Βέβαια ο Jesus I. Agnew ξέρει και από ψηφιακά άλλωστε μπορεί να κάνει mastering ακόμη και αρχεία DSF, δηλαδή DSD.

Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα του…

http://www.magneticfidelity.com/

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...