fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2016 10:20

Windows 10 USB audio class 2.0

Η υπόσχεση της Microsoft να μην χρειάζονται drivers φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το PC audio, όταν χρειαστεί να έχουμε ήχο υψηλής ανάλυσης που ξεπερνά την ανάλυση των 24bit/96KHz σε μια εξωτερική συσκευή USB και να μην περνάει μέσα από τον mixer των Windows (να είναι bitperfect δηλαδή) χρειάζεται να εγκατασταθεί ειδικός οδηγός, συνήθως της εταιρίας που κατασκευάζει την εξωτερική συσκευή ή να χρησιμοποιήσουμε τον γενικό οδηγό ASIO 4 All.

Αυτό προϋποθέτει εγκατάσταση προγράμματος και ρύθμιση στον player που χρησιμοποιούμε προκειμένου να μπορέσουμε να στείλουμε ήχο 24bit/192KHz. Δεν είναι δηλαδή plug ’n’ play που θα μας επέτρεπε να συνδέσουμε ένα DAC και αυτό να αναγνωριστεί αυτόματα ως συσκευή USB 2.0. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα windows 10 η Microsoft είχε δηλώσει ότι ειδικοί drivers δεν θα χρειάζονται ωστόσο εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο που υπάρχει το νέο λειτουργικό της Microsoft. Όλα αυτά όμως μέχρι πριν λίγες ημέρες όπου εμφανίστηκε ένα νέο update που δίνει τη δυνατότητα αυτή, αν και όχι εξ’ ολοκλήρου γιατί μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζει recording.

d25.jpg

Χρήστες ανά τον κόσμο έχουν προβεί σε δοκιμές και δηλώνουν πλέον τα windows αναγνωρίζουν αυτόματα ένα DAC ως εξωτερική συσκευή USB audio 2.0 και η υπόθεση bitperfect είναι πια υπόθεση απλής σύνδεσης του καλωδίου USB και επιλογής της εξόδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sony LSPX-S1 Bluetooth speaker with light LG V20: Sabre and Android Nougat »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...