fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 11:39

Aqua Formula DAC

Aqua Formula DAC: Το πρώτο Optologic DAC

To Formula Dac είναι to πρώτο προιόν της Ιταλικής εταιρείας Aqua HiFi που χρησιμοποιεί ένα proprietary σύστημα ψηφιοαναλογικής μετατροπής, αυτό που η εταιρεία ονομάζει Optologic DAC. Αυτό το DAC χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία multibit που συναντούμε και τα προηγούμενα κορυφαία DAC, όπως το La Voce και το La Scala, αντικαθιστά όμως τα Burr Brown PCM1704 DAC με μια διακριτή κλίμακα αντιστάσεων R2R. 

Oι πολλαπλές γαλβανικές και μαγνητικές θωρακίσεις που χρησιμοποιούνται μεταξύ του FPGA και των τεσσάρων τμημάτων του μετατροπέα  R2R, επιτυγχάνουν πλήρη απομόνωση όλων των ψηφιακών κυκλωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ρολογιού, από τα αναλογικά στάδια.  Το Formula Dac δεν χρησιμοποιεί ψηφιακό φίλτρο, ενώ τα αναλογικά και ψηφιακά τροφοδοτικά υλοποιούνται με διακριτά εξαρτήματα BJT, MOSFET, JFET και εξαιρετικά ταχείες διόδους. 

Τα παθητικά εξαρτήματα επιλέχθηκαν με γνώμονα το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα, την κορυφαία ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Με εξαίρεση τους έξι εξαιρετικής ποιότητας ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, όλοι οι υπόλοιποι πυκνωτές είναι τανταλίου, polymer OS-COΝ και επιμεταλλωμένοι MJP. Στην πορεία του σήματος δεν παρεμβάλλονται πυκνωτές, ενώ τα στάδια εξόδου (ένα single-ended και ένα balanced με μετασχηματιστή προσαρμογής), χρησιμοποιούν διακριτά εξαρτήματα BJT, JFET και αντιστάσεις metal film.

Το Aqua Formula DAC (από την αντιπροσωπεία Ultra Audio) θα κοστίζει 12.500 ευρώ και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να το δοκιμάσουμε στα εργαστήρια του ΉΧΟΥ. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « hxos eikona show 2016: Πρόσκληση Yamaha Aventage RX-A3060 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...