fbpx
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 17:09

Focal Utopia headphones

Ο Γάλλος κατασκευαστής ηχείων ανακοίνωσε την κατασκευή τριών νέων ακουστικών με τις ονομασίες Utopia, Elear και Listen.

Φυσικά το κορυφαίο ζεύγος είναι το Utopia Reference, ακουστικά ανοιχτά στο πίσω μέρος με οδηγό διαμέτρου 40 χλστ. από Βηρύλλιο σε μορφή θόλου. Το Βηρύλλιο είναι 30 φορές πιο σκληρό από το χρυσό. Το Utopia Reference είναι ένα ζευγάρι ακουστικών 4.000 ευρώ, με αντίσταση 32Ω και ευαισθησία 104dB και με συμπεριφορά πλήρους περιοχής, υπέρ near-field ηχείων.

Όλα τα επιμέρους στοιχεία των ακουστικών είναι ειδικά περιποιημένα για την κατηγορία. Επιτυγχάνει απόκριση από 5Hz έως 50kHz, αφού ο οδηγός μπορεί να «δονηθεί» με ρυθμό 50.000 φορές το δευτερόλεπτο.

Για pad χρησιμοποιεί δέρμα τύπου Pittards από την Αγγλία, ενώ οι ακροδέκτες είναι Neutrik από την μια πλευρά και μπαγιονέτ Lemo από την άλλη. Το καλώδιο είναι από καθαρό χαλκό τεσσάρων μέτρων. Τα Utopia ακουστικά πρόκειται να κυκλοφορήσουν αυτό το Καλοκαίρι.

Utopia_Tweeter_Mot_Prof.jpg

Επίσης θα υπάρξει το μοντέλο Elear, ένα Hi-Fi ακουστικό ανοιχτό στο πίσω μέρος με οδηγούς κράματος αλουμινίου-μαγνησίου και όχι Βηρυλλίου όπως το μεγάλο Utopia μοντέλο. Αυτά πιάνουν από 5Hz έως 23ΚHz απόκριση και κοστίζουν 999 ευρώ.

Τέλος θα υπάρξει και over-ear το μοντέλο ακουστικών με την ονομασία Listen, που βασίζεται στη σειρά Sprit της Focal. Ακουστικό γενικής και καθημερινής χρήσης στην τιμή των 249 ευρώ

SPECS.jpg

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...