fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 13:54

Meridian Ultra DAC

Meridian Ultra DAC: Η Meridian παρουσιάζει το απόλυτο DAC

 

Χαρακτηριζόμενο από μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών και επαναστατικών ιδεών, που για πρώτη φορά εφαρμόζονται σε DAC, το Meridian Ultra DAC, ενσωματώνει την τεράστια πείρα της εταιρείας στα ψηφιακά προιόντα. Είναι το αποτέλεσμα 20 ετών έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιοαναλογικής μετατροπής, ενώ υιοθετεί αρθρωτή αρχιτεκτονική, όπως αρκετές από τις ναυαρχίδες της εταιρείας. Βασίζεται στις κάρτες Dual Mono DAC, όπως και στις έξτρα κάρτες DSP filter, ενώ ενσωματώνει επεξεργασία upsampling και apodizing. 

Οι είσοδοι που διαθέτει το DAC είναι USB 2.0, S/PDIF, TosLink, 75 ohm BNC και AES3 σε XLR, όπως επίσης και η ειδική σύνδεση Meridian Speakerlink για τα ενεργά ηχεία της εταιρείας και η σύνδεση για την πλατφόρμα μουσικής διαχείρισης Sooloos της Meridian. Οι αναλογικές έξοδοι είναι απλές και ισορροπημένες, ενώ το Ultra DAC υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα φορμά, δηλαδή PCM με αναλύσεις έως 24bit/384kHz, DSD256, και βέβαια την κωδικοποίηση MQA που η εταιρεία έχει εφεύρει. 

Στις λειτουργίες του Meridian Ultra DAC συγκαταλέγονται αυτές του lipsync, PC setup και σύνδεσης RS232, ενώ η συσκευή μπορεί να ενσωματωθεί και σε συστήματα αυτοματισμού όπως αυτά της Control4 και της Crestron. Η ελαχιστοποίηση του jitter έχει ανατεθεί σε ειδική έξτρα κάρτα με τοπικό ρολόι, ενώ ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τρια διαφορετικά φίλτρα oversamling, ανάλογα με το εάν η πηγή του έχει δειγματοληψία 44,1kHz ή 48kHz. 

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας ψηφιακής ναυαρχίδας της Meridian είναι όμως η υιοθέτηση της τοπολογίας MQA Limited Hierarchical Converter Technology, στην οποία χρησιμοποιούνται πολλά DAC για να αυξηθεί η ανάλυση και να μειωθεί ο θόρυβος και τα λάθη κβαντισμού. Οι δε κάρτες Ultra Dual Mono DAC, στην ουσία η "καρδιά" της συσκευής, χρησιμοποιούν πολλαπλά σταθεροποιημένα τροφοδοτικά, πλακέτες οκτώ στρώσεων, πλήρη απομόνωση από την παροχή AC, όπως επίσης και σύζευξη DC με τον προενισχυτή που θα χρησιμοποιηθεί. 

Ακόμα και η οθόνη ενδείξεων του DAC έχει επιλεθχεί έτσι ώστε να μην αυξάνει τον θόρυβο λειτουργίας της συσκευής, ενώ παραμένει ιδιαίτερα ευανάγνωστη. To "απόλυτο" DAC της Meridian είναι ήδη διαθέσιμο στην Αγγλία στην τιμή των 15.000 λιρών με τα ειδικά φινιρίσματα ή χρώματα να κοστίζουν 500 λίρες επιπλέον. 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dali Music Store επίσημη έναρξη Yamaha HS νέα σειρά studio monitor »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...