fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016 14:30

Aequo Audio Ensis το ηχείο που μοιάζει με νότα

Ένα νέο ηχείο πρόκειται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Μονάχου.

Η Aequo Audio είναι Ολλανδός κατασκευαστής μεγάφωνων που βρίσκεται στο Eindhoven της Ολλανδίας, με εμπειρία στην κατασκευή high-end custom ηχείων. Χρησιμοποιόντας την τεχνογνωσία της ανέπτυξε το πρώτο ηχείο της που παράγεται σε σειρά: το Ensis.

Το Ensis είναι ένα μικρό σε μέγεθος, πλήρους φάσματος επιδαπέδιο ηχείο με κομψό σχήμα του μοιάζει με μια μουσική νότα. Η πλήρως κλειστή καμπίνα είναι κατασκευασμένη με υλικά που έχουν εξελιχθεί από την ίδια την εταιρία. Είναι τριών δρόδρόμων και τριών μεγαφώνων για να επιτευχθεί εξαιρετική ακρίβεια και καθαριότητα στην αναπαραγωγή του ήχου. Αυτό περιλαμβάνει ένα ενεργό subwoofer 10 ιντσών, το οποίο από έναν ενισχυτή εντός της και ελέγχεται από αναλογικό hardware για βαθύ και φυσικό χαμηλά. Το hardware αυτό παρέχει επίσης ακουστική διόρθωση για το μέγεθος του δωματίου και την τοποθέτηση των ηχείων εύκολα ελεγχόμενο από δύο καλαίσθητους περιστροφείς από αλουμίνιο.

Ensis-Home-View-2.jpg

Η οδήγηση για τις μεσαίες και υψηλής συχνότητες του υβριδικού ηχείου παραμένει παθητική. Καθορισμένο σε ονομαστική αντίσταση 8Ω και εξαιρετικά ευαίσθητο, επιτρέπει το συνδυασμό με ένα ευρύ φάσμα ενισχυτών. Ο οδηγός πέντε ιντσών είναι υπεύθυνος για τις ανοικτές, ή ευχάριστα λεπτομερείς, μεσαίες συχνότητες χωρίς χρωματισμό. Συνοδεύεται από ένα σύστημα tweeter με ομόκεντρικό θόλο και δακτύλιο καθώς και ορισμένες νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν τη διασπορά. Οι δύο μετατροπείς είναι χρονικά ευθυγραμμισμένοι με προσεκτική κλίση της καμπίνας, το crossover είναι χαμηλής τάξης, και το αποτέλεσμα είναι ο ολογραφικός ήχος.

Εκτός από το σχήμα του ηχείου τους και τις νέες τεχνολογίες του, η σχεδιαστική προσέγγιση οδηγείται από ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, το οκταγωνικό μοντέλο. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της απόδοσης των μεγαφώνων σε γενικές γραμμές, και το πιο σημαντικό: για να σχεδιάσει νέα! Το μοντέλο περιγράφει οκτώ περιοχές στην ποιότητα για ένα μεγάφωνο, όπως η ακουστική του χώρου ή τα δυναμικά με πολλές πτυχές που εμπλέκονται σε αυτό. Η αποστολή του είναι να οικοδομήσει ηχεία που υπερέχουν σε όλες τις οκτώ πτυχές του οκταγωνικού αυτού μοντέλου προσέγγισης. Μια αποστολή που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένη στο λογότυπο της εταιρείας.

Octagon.jpg

Η εξοικίωση με τη μάρκα και τον ήχο αυτών των νέων και πολύ ελπιδοφόρων ηχείων, θα γίνει κατά την επίδειξη τους στο High End show στο Μόναχο, τον προσεχή Μάιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « T+A elektroakustik @ Audio Soul Magnum Dynalab MD 809T Κορυφαία FM »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...