fbpx
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 09:26

USB-C Πρώτη η Apple

Πρώτη η Apple φέρνει στην αγορά τη νέα πολύ-λειτουργική θύρα USB-C. Η Apple τοποθέτησε τη USB-C στα νέα της MacBook χωρίς την κατάληξη Air.

Οι φορητοί αυτοί υπολογιστές έχουν πάχος μόλις 13 χιλιοστά και βάρος λίγο περισσότερο από 900 γρ. Για να τα κατασκευάσει η Apple σχεδίασε ξανά το πληκτρολόγιο, το μπαταρία και το πάνελ των συνδέσεων. Το νέο MacBook έχει μόνο μια έξοδο ακουστικών και μια θύρα USB-C μέσω της οποίας μπορούμε να συνδέσουμε εξωτερικό μόνιτορ-οθόνη.

Εάν θέλουμε πολλαπλές συνδέσεις τότε το USB-C δίδει HDMI, USB, δίκτυο ακόμη και φόρτιση. Έτσι οι υπολογιστές αυτοί είναι εντελώς χωρίς σύστημα ψύξης, έτσι ώστε να κρατάει περισσότερο η μπαταρία τους. Χρησιμοποιούν επεξεργαστή Core M της Intel χρονισμένο στα 1,1GHz και μνήμη RAM 8GB αλλά και 256GB μνήμης SSD. H τιμή του είναι 1.450 ευρώ, ενώ το μοντέλο στα 1,2GHz με 512GB μνήμη φθάνει τα 1.800 ευρώ.

Έχουν οθόνη 12 ιντσών και το σασί τους είναι μονοκόμματο σε φινιρίσματα χρυσό, ασημί και γκρι.

usb-c.jpg


Πολλοί λένε ότι το USB-C είναι το USB του μέλλοντος. Μια εξαιρετική θύρα με ένα μικρό βύσμα ικανό να περάσει 20Gbps και ρεύμα 100W. Έχει 24 ακροδέκτες και διαστάσεις 3 χλστ. ύψος και 8 χλστ. πλάτος, είναι τόσο μικρός που μπορεί να τοποθετηθεί σε smartphone, tablets ή φορητά audio player και φωτογραφικές.

Δεν έχει φορά, μπορούμε να τοποθετήσουμε δηλαδή το βύσμα με όποια πλευρά θέλουμε, ενώ και από τις δύο άκρες το καλώδιο USB-C to USB-C είναι το ίδιο (αρσενικό).


Η σύνδεση υπόσχεται 20Gbps διαμεταγωγή δεδομένων καθώς και παροχή ρεύματος μέχρι 100W για τάχιστη φόρτιση των συσκευών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Arteluthe Cadenza Audioengine B1 Bluetooth δέκτης »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...